Losos s řeřichovým krémem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
25 g máslo
1 svazeček řeřicha
2 lžíce kopr
1 lžíce slunečnicový olej
100 ml suché bílé víno
mletý černý pepř
300 g creme fraiche
4 ks filet z lososa

Postup přípravy receptu

  1. Creme fraiche nebo zakysanou smetanu dáme do rendlíku a zahříváme téměř k varu. Rendlík odstavíme, do creme fraiche nebo zakysané smetany vmícháme kopr

  2. Na hluboké pánvi rozehřejeme máslo a slunečnicový olej, přidáme maso z lososa a opékáme je na středně silném ohni 4-5 minut z každé strany. Maso přeneseme na talíř, přikryjeme a udržujeme teplé

  3. Do šťávy na pánvi dáme česnek a opékáme ho za stálého míchání asi minutu. Přilijeme bílé víno, přivedeme ho k varu a odpaříme. Potom do šťávy na pánvi vmícháme creme fraiche nebo zakysanou smetanu s koprem a směs povaříme 2-3 minuty do zhoustnutí

  4. Vmícháme řeřichu a krátce ji povaříme. Krém podle chuti osolíme a opepříme. Lososa rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme řeřichovým krémem a ihned podáváme

  5. Zdroj: Rychle a snadno

  6. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!