Losos s řeřichovým krémem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 25 g máslo 1 svazeček řeřicha 2 lžíce kopr 1 lžíce slunečnicový olej 100 ml suché bílé víno mletý černý pepř 300 g creme fraiche 4 ks filet z lososa
Postup Losos s řeřichovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Creme fraiche nebo zakysanou smetanu dáme do rendlíku a zahříváme téměř k varu. Rendlík odstavíme, do creme fraiche nebo zakysané smetany vmícháme kopr
Na hluboké pánvi rozehřejeme máslo a slunečnicový olej, přidáme maso z lososa a opékáme je na středně silném ohni 4-5 minut z každé strany. Maso přeneseme na talíř, přikryjeme a udržujeme teplé
Do šťávy na pánvi dáme česnek a opékáme ho za stálého míchání asi minutu. Přilijeme bílé víno, přivedeme ho k varu a odpaříme. Potom do šťávy na pánvi vmícháme creme fraiche nebo zakysanou smetanu s koprem a směs povaříme 2-3 minuty do zhoustnutí
Vmícháme řeřichu a krátce ji povaříme. Krém podle chuti osolíme a opepříme. Lososa rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme řeřichovým krémem a ihned podáváme
Zdroj: Rychle a snadno
, edice 100 nejlepších receptů