Losos s rajčatovým přelivem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl máslo citron 1 lžička bazalka 1 lžíce olivový olej 1 ks malá cibule hladká mouka 1 kelímek zakysaná smetana 200 g cherry rajče smetana na vaření italská sůl 2 - 3 lžíce rajčatové pesto čerstvě mletý barevný pepř 2 ks filet z lososa s kůží
Postup Losos s rajčatovým přelivem
Postup přípravy receptu
-
Lososa i s kůží dobře omyjeme pod tekoucí vodou, důkladně pokapeme rozkrojeným citronem a necháme alespoň hodinu odležet. Poté dobře osolíme italskou solí a čerstvě namletým pepřem
Rajčátka omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Menší cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a cibulku dozlatova osmahneme. Přidáme rajčata a prohřejeme, až se trochu zredukují. Zasypeme solí, bazalkou nebo jiným kořením a vmícháme pesto se zakysanou smetanou. Krátce (2 - 3 minuty) necháváme prohřívat za stálého míchání. Pokud se nám omáčka zdá moc hustá, zředíme smetanou a ještě dochutíme
Na pánvi rozehřejeme máslo, filé z lososa obalíme v hladké mouce a po obou stranách osmahneme
Lososa přeneseme na talíře, přidáme rajčatový přeliv a ozdobíme měsíčkem citronu a zelenou bylinkou. Lososa s rajčatovým přelivem podáváme s bramborovou kaší nebo rýží.