Svíčková na medu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej sůl 500 g jablko 100 ml jablečný džus 1 lžíce hladká mouka 1 kelímek zakysaná smetana 150 g anglická slanina 4 plátky hovězí svíčková (150g) marináda 1 lžička sůl 120 ml bílé víno 1 lžička drcený barevný pepř na obalení 3 lžíce med na ozdobu kadeřavá petrželka nebo pórek
Postup Svíčková na medu recept
Postup přípravy receptu
-
Víno (lepší je suché) zahřejeme, přidáme med, sůl i pepř a krátce povaříme. Plátky svíčkové osolíme a naložíme do vychladlé marinády nejméně na hodinu.
Jablka nakrájíme na osminky. Slaninu nakrájíme na "hranolky" a opečeme ji na suché pánvi. Vyndáme ji a udržujeme teplou. Do výpeku vložíme krátce orestovat jablka. Pak je podlijeme džusem a necháme 5 minut provařit.
Plátky masa vyjmeme z marinády a opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Pak je vyjmeme a udržujeme teplé. Výpek doplníme zbylou marinádou, zaprášíme moukou a orestujeme ji. Přilijeme smetanu a povaříme. Nakonec přidáme jablka a prohřejeme. Podle chuti přisolíme.
Jablečno-smetanovou omáčku naservírujeme na talíře. Na každou porci položíme plátek masa, ozdobíme anglickou slaninou a posypeme kolečky pórku nebo snítkou kadeřavé petrželky.