Svíčková na medu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
500 g jablko
100 ml jablečný džus
1 lžíce hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana
150 g anglická slanina
4 plátky hovězí svíčková (150g)
marináda
1 lžička sůl
120 ml bílé víno
1 lžička drcený barevný pepř
na obalení
3 lžíce med
na ozdobu
kadeřavá petrželka nebo pórek

Postup přípravy receptu

  1. Víno (lepší je suché) zahřejeme, přidáme med, sůl i pepř a krátce povaříme. Plátky svíčkové osolíme a naložíme do vychladlé marinády nejméně na hodinu.

  2. Jablka nakrájíme na osminky. Slaninu nakrájíme na "hranolky" a opečeme ji na suché pánvi. Vyndáme ji a udržujeme teplou. Do výpeku vložíme krátce orestovat jablka. Pak je podlijeme džusem a necháme 5 minut provařit.

  3. Plátky masa vyjmeme z marinády a opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Pak je vyjmeme a udržujeme teplé. Výpek doplníme zbylou marinádou, zaprášíme moukou a orestujeme ji. Přilijeme smetanu a povaříme. Nakonec přidáme jablka a prohřejeme. Podle chuti přisolíme.

  4. Jablečno-smetanovou omáčku naservírujeme na talíře. Na každou porci položíme plátek masa, ozdobíme anglickou slaninou a posypeme kolečky pórku nebo snítkou kadeřavé petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!