Švýcarky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
500 dkg listové těsto
300 g tvrdý sýr
400 dkg anglická slanina (plátky)
1 hrst celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Rozválíme listové těsto. Plát těsta poklademe anglickou slaninou. Slaninu přeložíme sýrem a velmi precizně zarolujeme, hodně utahujeme.

  2. Válec, který nám vznikl, nakrájíme zhruba na centimetrová kolečka a ta rozložíme na plech. Rozklepneme si vejce do skleničky a rozšleháme vidličkou. Mašlovačkou každou švýcarku pomažeme vejcem (udrží tvar) a posypeme kmínem. Švýcarky pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C dozlatova.

  3. Švýcarky podáváme teplé nebo studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!