Salát Caesar recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- česnek 2 ks žloutek 1 ks citron 1 lžička francouzská hořčice 1 lžička parmazán parmazán 1/2 ks bageta 2 ks ančovičky 150 ml olivový olej olivový olej na smažení 2 lžičky dijonská hořčice 2 ks římský salát
Postup Salát Caesar
Postup přípravy receptu
-
Salát rozebereme na listy, vypereme v proudu studené vody, roztrháme na středně velké kousky a dáme přikryté chladit do lednice
Dresink si připravíme ze žloutků, do kterých metličkou vmícháme dijonskou a hrubou hořčici, šťávu z citronu a na velmi jemné kousky nasekané ančovičky. Slabým proudem vléváme za neustálého míchání olivový olej. Nakonec vmícháme strouhaný parmazán. Je důležité, aby dresink měl hustší konzistenci a mohl tak ulpívat na listech salátu
Krutony si připravíme z menší bílé bagety, kterou nakrájíme na kostičky. Ty můžeme dát na pár minut vysušit do předehřáté trouby na cca 200 °C (nebudou pak sát tolik oleje a lépe se osmaží ze všech stran). Mezitím si důkladně vytřeme pánev rozpůlenou paličkou česneku a dáme rozehřát olej. Krutony vsypeme na pánev a dozlatova osmažíme
Salát Caesar vyjmeme z lednice a vmícháme připravený dresink. Po naservírování na talíři poklademe pár hoblinkami parmazánu a posypeme krutony
Nezapomeňte, že dresink smícháme se salátem až těsně před podáváním.