Švýcarky z kynutého těsta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
100 g máslo
1 kostka droždí
120 g cukr krupice
250 g hladká mouka
250 g polohrubá mouka
směs
cukr
strouhanka
mletá skořice
na potření
olej
podle potřeby
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít. Do kvásku přidáme mouku, rozpuštěné máslo, vejce, špetku soli a zpracujeme těsto, které by mělo být vláčné. Pokud se těsto lepí, přisypeme mouku. Těsto necháme kynout na teplém místě.

  2. Než těsto na švýcarky vykyne, připravíme si skořicovou směs ze stejného množství krupicového cukru, strouhanky a mleté skořice podle chuti.

  3. Vykynuté těsto vyválíme na plát o tloušťce asi 1/2 cm, který celý potřeme olejem a hustě posypeme skořicovou směsí. Placku srolujeme do ruličky - musí být pevná - a opět potřeme olejem.

  4. Z ruličky krájíme špalíky, které po délce zmáčkneme násadou vařečky - tím se švýcarky po stranách otevřou.

  5. Skořicové švýcarky z kynutého těsta pečeme dozlatova při teplotě 180 °C. Podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!