Švýcarské brambory z Remosky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo 0,5 l mléko 100 g tvrdý sýr 0,75 kg vařené brambory 3 ks vejce natvrdo 2 ks syrová vejce
Postup Švýcarské brambory z Remosky
Postup přípravy receptu
-
Brambory a vařená vejce nakrájíme kráječem na vejce, každé zvlášť. Tvrdý sýr nastrouháme
Do polovinou másla vymaštěné remoskové mísy naklademe vrstvu brambor, kterou posolíme, posypeme strouhaným sýrem a pokapeme máslem. Přidáme plátky posolených vajec a opět vrstvu osolených brambor a sýra. Zbytek sýra vmícháme do mléka nebo smetany, přidáme ušlehaná vejce a sůl
Brambory s vejci pečeme asi 10 minut, pak je zalijeme mlékem s vejci, pokapeme máslem a upečeme do růžova
Švýcarské brambory doporučujeme podávat se salátem
Zdroj: remoska.cz