Švýcarské rösti recept
Apetit Recepty hlavní chodyPostup Švýcarské rösti
Postup přípravy receptu
-
Menší brambory dobře očistíme od nečistot a povaříme asi 10 minut ve vodě. Uvařené a scezené brambory necháme vychladnout a oloupeme, poté je necháme 4 hodiny stát v chladu
Brambory nahrubo nastrouháme do mísy, osolíme, opepříme a promícháme
Na pánvičce rozehřejeme máslo, na něj poklademe lžící brambory a zploštíme je do tvaru koláče, pečeme na mírném ohni asi čtvrt hodiny. Když je spodní strana rösti opečená dozlatova, obrátíme koláč na veliký vymazaný talíř. Na pánvi rozehřejeme znovu máslo a koláč na něj sešoupneme z druhé strany a pečeme ho asi 10 minut. A máme hotovo
Švýcarské rösti podáváme nakrájené na kousky. Můžeme posypat nadrobno nakrájenou čerstvou petrželkou
Foto: Shutterstock.com