Švýcarské rösti recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
1,5 kg brambory
mletý pepř
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Menší brambory dobře očistíme od nečistot a povaříme asi 10 minut ve vodě. Uvařené a scezené brambory necháme vychladnout a oloupeme, poté je necháme 4 hodiny stát v chladu

  2. Brambory nahrubo nastrouháme do mísy, osolíme, opepříme a promícháme

  3. Na pánvičce rozehřejeme máslo, na něj poklademe lžící brambory a zploštíme je do tvaru koláče, pečeme na mírném ohni asi čtvrt hodiny. Když je spodní strana rösti opečená dozlatova, obrátíme koláč na veliký vymazaný talíř. Na pánvi rozehřejeme znovu máslo a koláč na něj sešoupneme z druhé strany a pečeme ho asi 10 minut. A máme hotovo

  4. Švýcarské rösti podáváme nakrájené na kousky. Můžeme posypat nadrobno nakrájenou čerstvou petrželkou

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!