Švýcarské kuřecí řízky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg uzený sýr
80 dkg kuřecí řízek
12 dkg debrecínka nebo šunka
podle potřeby
olej
sádlo na smažení
podle chuti
sůl
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky mírně naklepeme, mírně osolíme, protože debrecínka nebo šunka a sýr jsou dostatečně slané.

  2. Na polovinu řízku dáme plátek šunky a plátek uzeného sýra, přeložíme a sklepneme paličkou nebo upevníme párátkem. Švýcarské kuřecí řízky obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.

  3. Švýcarské kuřecí řízky usmažíme na sádle dozlatova.

  4. Švýcarské kuřecí řízky podáváme s bramborovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!