Švýcarský tvarohový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 2 ks vejce 30 g rozinky 250 g tvaroh 60 g cukr moučka citronová šťáva 30 g pomerančová kůra těsto 180 g máslo 1 ks žloutek 240 g hladká mouka
Postup Švýcarský tvarohový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, másla a žloutku vypracujeme na vále těsto, které necháme chvilku odpočinout.
Těsto rozválíme je v kolo a vložíme do koláčové formy. Tvaroh jemně prolisujeme, utřeme s cukrem, žloutky, citronovou kůrou a šťávou. Vmícháme propláchnuté rozinky a drobně nakrájenou pomerančovou kůru, nakonec sníh z bílků a rozetřeme na připravené těsto. Švýcarský tvarohový koláč pečeme v středně vyhřáté troubě dorůžova.
Švýcarský tvarohový koláč necháme vychladnout a můžeme podávat. Můžeme jej podávat i vlažný nebo teplý, ale bude se drolit.