Sýrový salát s těstovinami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g šunka
9 listů čekanka
200 g niva
200 g eidam
200 g gouda
100 ml olivový olej
3 lžíce sekaná petrželka
2 lžíce citronová kůra
60 g černé olivy
6 ks cherry rajče
120 g fazolové lusky
230 g fusilli tricolore

Postup přípravy receptu

  1. Fazolové lusky očistíme a nakrájíme na kousky. Sýry nakrájíme na kostičky nebo hranolky, pouze nivu nastrouháme.

  2. Ve velkém hrnci uvaříme v mírně osolené vodě fazolové lusky. Po 6 minutách fazolky vybereme a propláchneme studenou vodou.

  3. Do hrnce s vroucí vodou vložíme těstoviny, zamícháme a znovu přivedeme do varu. Po 8 minutách těstoviny ochutnáme a musí být měkké, ale pevné. Uvaření těstoviny scedíme a vsypeme do mísy.

  4. Nakrájené sýry zabalíme do alobalu a v troubě je lehce rozehřejeme. Rozehřejeme je jen na několik minut, aby změkly. Rajčata a olivy přepůlíme.

  5. K těstovinám přidáme uvařené fazole, olivy, rajčata, petrželku a podle chuti citronovou šťávu, olej, pepř a sůl.

  6. Salát lehce protřepeme vidličkama a necháme vychladnout. Na velkou salátovou mísu rozložíme listy čekanky, pak na ně navršíme salát, do kterého jsme opatrně zamíchali mírně rozehřáté sýry.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!