Tajemství recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g jablko 1 hrst arašídy 100 g kuřecí prsa 100 g vepřová kýta omáčka sůl 1 lžíce ocet 2-3 lžičky solamyl 0.3 l voda 2 lžičky cukr krupice 1-2 lžíce sójová omáčka těstíčko 2 ks vejce voda hladká mouka podle potřeby olej na smažení
Postup Tajemství recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky. Jablka nebo hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky silné asi 0,5 cm. Plátky masa a ovoce by měly být přibližně stejně silné. Suroviny na těstíčko smícháme. Těstíčko by mělo mít hustší konzistenci.
Plátky namáčíme v těstíčku a postupně smažíme v horkém oleji do bledého odstínu. Nejdříve smažíme maso a poté ovoce. Až budou plátky osmažené, znovu je naskládáme do pánve a rychle je dosmažíme dozlatova. Rychle je vyndáme a necháme okapat. Arašídy si opražíme na troše oleje.
Mezitím si na druhé pánvi připravíme omáčku - přivedeme vodu k varu, přidáme cukr, sůl, sójovou omáčku a ocet. Nakonec přidáme solamyl rozmíchaný v trošce studené vody. Omáčku mícháme, dokud nezhoustne. Bude to trvat jenom chvilku. Ihned ji odstavíme. Do hotové omáčky přidáme opražené arašídy. Omáčka by měla vypadat podobně jako med - hustá, zlatavá a s mírně sladkokyselou chutí.
Okapané plátky masa o ovoce zalijeme omáčkou. Tajemství podáváme rýží.