Tajemství zakázaného města recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

350 g hrášek
1 stroužek česnek
0.3 lžičky sůl
0.3 lžičky hnědý cukr
1 lžička kukuřičná moučka
400 g mražené krevetky
1 ks malá chilli paprička
1 dl čínský kuřecí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Krevetky vložíme do mírně oslolené vody a necháme je zhruba dvě minuty povařit. Pak je scedíme. Česnek oloupeme a nasekáme. Chilli papričku zbavíme stopky a jadérek. Papričku pokrájíme nadrobno.

  2. Připravíme si omáčku. Kukuřičnou moučku smícháme s vývarem, solí, pepřem a cukrem. Promícháme.

  3. V hluboké pánvi rozehřejeme olej, vložíme do něj česnek, papričku, a za stálého míchání osmahneme. Přilijeme nachystanou omáčku a vaříme do zhoustnutí. Přidáme krevetky, hrášek a ještě další 3 minuty na mírném ohni podusíme.

  4. Krevetky podáváme s těstovinami nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!