Domácí vepřový guláš na pivu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 2 - 3 lžíce sádlo 1 ks bobkový list 4 ks větší cibule 80 g anglická slanina zeleninový vývar 800 g vepřová plec 400 - 500 ml světlé pivo 2 lžíce rajský protlak 1 špetka mleté nové koření 1 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř 2 - 3 ks sušená chilli paprička
Postup Domácí vepřový guláš na pivu
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou plec očistíme a nakrájíme větší kostky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nahrubo. Prorostlou anglickou slaninu nakrájíme na kostičky
V hrnci na sádle zprudka opečeme ze všech stran kostky masa, měly by být dohněda. Pak maso vyjmeme a na výpeku orestujeme cibuli s česnekem a slaninou dozlatova. K tomuto základu vmícháme sladkou papriku, kterou necháme krátce zpěnit, poté přidáme rajčatový protlak. Vše krátce orestujeme, vrátíme opečené maso, přidáme chilli papričky, sůl, pepř, bobkový list, mleté nové koření a vše zalijeme pivem. Maso na mírné teplotě zvolna dusíme doměkka. Podle potřeby můžeme domácí pikantní guláš podlévat vývarem
Domácí pikantní guláš na pivu podáváme s houskovým knedlíkem nebo pečivem.