Tapenade z černých oliv recept
Apetit Recepty undefinedSuroviny na recept
- 1 stroužek česnek pepř citronová šťáva 2 lžíce vlašské ořechy snítky petrželky 250 g vypeckovaných oliv z konzervy 4 řezy ančovičky z konzervy 125 ml panenský olej tenké krajíčky z tvrdší bagety olivévý olej
Postup Tapenade z černých oliv
Postup přípravy receptu
-
Černé olivy, česnek, kousky vlašských ořechů a řezy z ančoviček rozmixujeme
Za chodu mixéru přidáváme tenkým praménkem olivový olej jako při přípravě majonézy. Ochutíme citronovou šťávou a pepřem, dáme do misky, přikryjeme potravinářskou foólií a uložíme do chladničky
Krajíčky bagety opečeme po obou stranách a ještě horké pokapeme trochou olivového oleje tak, aby se olej vsákl
Topinky potřeme pastou tapenade, ozdobíme petrželkou a podáváme.