Tapenade z černých oliv recept

Apetit Recepty undefined

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
pepř
citronová šťáva
2 lžíce vlašské ořechy
snítky petrželky
250 g vypeckovaných oliv z konzervy
4 řezy ančovičky z konzervy
125 ml panenský olej
tenké krajíčky z tvrdší bagety
olivévý olej

Postup přípravy receptu

  1. Černé olivy, česnek, kousky vlašských ořechů a řezy z ančoviček rozmixujeme

  2. Za chodu mixéru přidáváme tenkým praménkem olivový olej jako při přípravě majonézy. Ochutíme citronovou šťávou a pepřem, dáme do misky, přikryjeme potravinářskou foólií a uložíme do chladničky

  3. Krajíčky bagety opečeme po obou stranách a ještě horké pokapeme trochou olivového oleje tak, aby se olej vsákl

  4. Topinky potřeme pastou tapenade, ozdobíme petrželkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!