Tapenade ze zelených oliv recept

Apetit Recepty undefined

Suroviny na recept

pepř
olivový olej
125 ml panenský olivový olej
4 řezy ančovičky z konzervy
tenké krajíčky z tvrdší bagety
250 g vypeckoané černé olivy z konzervy
4 lžíce loupané mandle
1 lžíce kapary ze sleného nálevu nebo octa
1/2 až 1 lžíce nastrouhaná kůra z pomeranče
snítky petrželky na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Zelené olivy vypeckujeme, přidáme řezy z ančoviček, mandle a opláchnuté a okapané kapary. Vše rozmixujeme

  2. Za chodu mixéru přiléváme tenkým praménkem olivový olej. Ochutíme pepřem a pomerančovou kůrou, dáme do misky, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky

  3. Krajíčky bagety opečeme po obou stranách a ještě horké pokapeme trochou olivového oleje tak, aby se olej vsákl

  4. Topinky potřeme pastou tapenade, ozdobíme petrželkou a podáváme

  5. Zdoj: Slovart.cz - Středomořská kuchyně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!