Tapenade ze zelených oliv recept
Apetit Recepty undefinedSuroviny na recept
- pepř olivový olej 125 ml panenský olivový olej 4 řezy ančovičky z konzervy tenké krajíčky z tvrdší bagety 250 g vypeckoané černé olivy z konzervy 4 lžíce loupané mandle 1 lžíce kapary ze sleného nálevu nebo octa 1/2 až 1 lžíce nastrouhaná kůra z pomeranče snítky petrželky na ozdobu
Postup Tapenade ze zelených oliv
Postup přípravy receptu
-
Zelené olivy vypeckujeme, přidáme řezy z ančoviček, mandle a opláchnuté a okapané kapary. Vše rozmixujeme
Za chodu mixéru přiléváme tenkým praménkem olivový olej. Ochutíme pepřem a pomerančovou kůrou, dáme do misky, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky
Krajíčky bagety opečeme po obou stranách a ještě horké pokapeme trochou olivového oleje tak, aby se olej vsákl
Topinky potřeme pastou tapenade, ozdobíme petrželkou a podáváme
Zdoj: Slovart.cz - Středomořská kuchyně.