Tatranková bábovka s čokoládovou polevou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 250 g máslo 4 ks žloutek 250 ml mléko 200 g cukr moučka 350 g polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva 2 ks čokoládová tatranka podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání na potření čokoládová poleva
Postup Tatranková bábovka s čokoládovou polevou recept
Postup přípravy receptu
-
Tatranky nastrouháme na jemno.
Žloutky vyšleháme s cukrem moučka, přidáme máslo (tuk na pečení) a zase vyšleháme. Potom přidáme nastrouhané tatranky, kypřicí prášek a opět vyšleháme. Nakonec přisypeme mouku, přilijeme mléko a zamícháme do sebe.
Těsto přendáme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Bábovku pečeme asi hodinu při 180 °C a hlídáme. Bábovku poté potřeme čokoládovou polevou.
Tatrankovou bábovku s čokoládovou polevou nakrájíme a podáváme ke kávě nebo čaji.