Tatranková bábovka s čokoládovou polevou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
250 g máslo
4 ks žloutek
250 ml mléko
200 g cukr moučka
350 g polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
2 ks čokoládová tatranka
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání
na potření
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Tatranky nastrouháme na jemno.

  2. Žloutky vyšleháme s cukrem moučka, přidáme máslo (tuk na pečení) a zase vyšleháme. Potom přidáme nastrouhané tatranky, kypřicí prášek a opět vyšleháme. Nakonec přisypeme mouku, přilijeme mléko a zamícháme do sebe.

  3. Těsto přendáme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Bábovku pečeme asi hodinu při 180 °C a hlídáme. Bábovku poté potřeme čokoládovou polevou.

  4. Tatrankovou bábovku s čokoládovou polevou nakrájíme a podáváme ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!