Tatranské kuře trochu jinak recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 špetka sůl 1 ks pórek vegeta 2 ks kapie 200 g eidam 1 plechovka žampiony 1 špetka grilovací koření 1 kg hranolky 1 špetka pepř olivový olej 4 ks kuřecí prsa sojová omáčka 150 g anglická slanina česnek granulovaný
Postup Tatranské kuře trochu jinak
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, opepříme, přidáme trochu grilovacího koření, granulovaný česnek a zakápneme olejem, necháme odležet. Nakrájíme papriku a pórek a restujeme na trošce olivového oleje, okořeníme vegetou, přidáme žampiony, česnek, trochu sojové omáčky a vše důkladně orestujeme
Hotovou zeleninu vyjmeme z pánve a dáme stranou, doplníme olej a osmažíme kuřecí kousky, osolíme a ochutíme sojovou omáčkou. Můžeme podlít nálevem z
žampionů. Maso vyjmeme z pánve a šťávu podle potřeby zahustíme
Hranolky osmažíme v troubě nebo ve fritovacím hrnci, osolíme, dáme do zapékací misky, na vrstvu hranolek dáme kuřecí maso a orestovanou zeleninu, přikryjeme plátkem nebo kousky slaniny a posypeme strouhaným sýrem. Celé dáme na chvilku zapéct do rozehřáté trouby
Tatranské kuře servírujeme v zapékací misce a dle potřeby dolijeme šťávu.