Tatranské kuře trochu jinak recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 špetka sůl
1 ks pórek
vegeta
2 ks kapie
200 g eidam
1 plechovka žampiony
1 špetka grilovací koření
1 kg hranolky
1 špetka pepř
olivový olej
4 ks kuřecí prsa
sojová omáčka
150 g anglická slanina
česnek granulovaný

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, opepříme, přidáme trochu grilovacího koření, granulovaný česnek a zakápneme olejem, necháme odležet. Nakrájíme papriku a pórek a restujeme na trošce olivového oleje, okořeníme vegetou, přidáme žampiony, česnek, trochu sojové omáčky a vše důkladně orestujeme

  2. Hotovou zeleninu vyjmeme z pánve a dáme stranou, doplníme olej a osmažíme kuřecí kousky, osolíme a ochutíme sojovou omáčkou. Můžeme podlít nálevem z

  3. žampionů. Maso vyjmeme z pánve a šťávu podle potřeby zahustíme

  4. Hranolky osmažíme v troubě nebo ve fritovacím hrnci, osolíme, dáme do zapékací misky, na vrstvu hranolek dáme kuřecí maso a orestovanou zeleninu, přikryjeme plátkem nebo kousky slaniny a posypeme strouhaným sýrem. Celé dáme na chvilku zapéct do rozehřáté trouby

  5. Tatranské kuře servírujeme v zapékací misce a dle potřeby dolijeme šťávu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!