Telecí medailonky s rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 plátek máslo
0.5 l voda
1 ks pórek
250 g smetana ke šlehání
10 dkg anglická slanina (plátky)
0.5 kostky drůbeží bujon
1 balení mražená zelenina pod svíčkovou
1 kg telecí medailonky
podle potřeby
mléko
polohrubá mouka
příloha
4 porce rýže
podle chuti
oregano
mletý pepř
bylinková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Telecí maso nakrájíme na plátky, naklepeme do 1 cm tloušťky a z obou stran posypeme solí, opepříme a posypeme oreganem. Plátkovou slaninu nakrájíme na kostičky a dáme na plátku másla opéct na pánvičku. Jakmile je slanina opečená, vhodíme ji do papiňáku a přidáme k ní maso - slanina se na něj nalepí. Zalijeme vodou a přidáme bujon. Vše společně dusíme v papiňáku cca 20 minut.

  2. Rýži uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě, měkkou rýži scedíme.

  3. Až je maso měkké, přidáme zmraženou zeleninu a dusíme dalších 7 minut. Mezitím si nakrájíme očištěný pórek a dáme ho k podušené zelenině a masu. Tuto směs dusíme dalších 5 minut.

  4. Maso vyndáme do kastrůlku a udržujeme ho teplé. Šťávu se zeleninou přivedeme k varu a zalijeme smetanou. Lehce zahustíme moukou (případně zředíme mlékem), omáčka má být řidší. A máme hotovo.

  5. Telecí medailonky podáváme přelité smetanovo-zeleinovou omáčkou a s uvařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!