Telecí pečeně na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
3 dkg slanina
5 dkg máslo
3 ks pepř celý
1 ks nové koření
1 dl bílé víno
1 ks kyselá okurka
5 dkg uzené maso
60 dkg telecí maso
2 lžíce kořenová zelenina pokrájená na nudličky
podle chuti
sůl
podle potřeby
hladká mouka na zaprášení
Postup Telecí pečeně na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme a protáhneme pokrájenou slaninou, kořenovou zeleninou, uzeným masem a okurkou. Zbytek slaniny vyškvaříme na pánvi, přidáme máslo a prošpikované maso. Maso opečeme z obou stran, trochu podlijeme a pečeme do měkka.
Šťávu zaprášíme moukou nebo přidáme mouku rozkvedlanou v trošce vody, povaříme a nakonec přilijeme víno a necháme projít varem. V záběru šťávu procedíme.
Telecí pečeně na víně je skvělé s opékaným bramborem.