Telecí pečeně na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 dkg slanina 5 dkg máslo 3 ks pepř celý 1 ks nové koření 1 dl bílé víno 1 ks kyselá okurka 5 dkg uzené maso 60 dkg telecí maso 2 lžíce kořenová zelenina pokrájená na nudličky podle chuti sůl podle potřeby hladká mouka na zaprášení
Postup Telecí pečeně na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme a protáhneme pokrájenou slaninou, kořenovou zeleninou, uzeným masem a okurkou. Zbytek slaniny vyškvaříme na pánvi, přidáme máslo a prošpikované maso. Maso opečeme z obou stran, trochu podlijeme a pečeme do měkka.
Šťávu zaprášíme moukou nebo přidáme mouku rozkvedlanou v trošce vody, povaříme a nakonec přilijeme víno a necháme projít varem. V záběru šťávu procedíme.
Telecí pečeně na víně je skvělé s opékaným bramborem.