Telecí pečeně na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 dkg slanina
5 dkg máslo
3 ks pepř celý
1 ks nové koření
1 dl bílé víno
1 ks kyselá okurka
5 dkg uzené maso
60 dkg telecí maso
2 lžíce kořenová zelenina pokrájená na nudličky
podle chuti
sůl
podle potřeby
hladká mouka na zaprášení

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme a protáhneme pokrájenou slaninou, kořenovou zeleninou, uzeným masem a okurkou. Zbytek slaniny vyškvaříme na pánvi, přidáme máslo a prošpikované maso. Maso opečeme z obou stran, trochu podlijeme a pečeme do měkka.

  2. Šťávu zaprášíme moukou nebo přidáme mouku rozkvedlanou v trošce vody, povaříme a nakonec přilijeme víno a necháme projít varem. V záběru šťávu procedíme.

  3. Telecí pečeně na víně je skvělé s opékaným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!