Telecí roláda plněná žampiony a mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
3 lžíce máslo
3 lžíce strouhanka
1 lžička solamyl
1 ks cibule
150 g žampiony
pepř
300 ml masový vývar
250 g mleté maso
200 ml smetana na vaření
750 g telecí maso ploché, vhodné na roládu

Postup přípravy receptu

  1. Telecí maso co nejlépe rozklepeme na rovnoměrný plát, osolíme a opepříme.

  2. Cibuli si oloupeme, na kostičky nasekáme, vmícháme ji do mletého masa spolu se strouhankou, vše spojíme vejci, opepříme a osolíme.

  3. Na telecí maso rozprostřeme nejdříve žampiony a na ně masovou směs. Zavineme a svážeme. Vložíme do pekáče, potřeme máslem a při teplotě 180°C pečeme asi hodinu a půl. Během pečení podléváme vývarem.

  4. Upečenou roládu vyjmeme a ve vypečené šťávě povaříme smetanu, ve které jsme si rozmíchali solamyl. Dochutíme.

  5. Podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!