Telecí špíz s restovaným chřestem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 stroužek česnek
15 ml olivový olej
0,6 l olivový olej
15 ml slunečnicový olej
8 plátků anglická slanina
0,3 dl vinný ocet
15 ml sezamový olej
1 ks červená cibule
mletý černý pepř
1 špetka mletý černý pepř
mořská sůl
chilli paprika
sezamová semínka
500 g telecí kýta
200 g čerstvý bílý chřest
150 g čerstvý zelený chřest
50 g čerstvý fialový chřest
50 g plocholistá petržel

Postup přípravy receptu

  1. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme nať plocholisté petržele společně s octem, solí a pepřem. Přidáme olej, jemně nakrájenou červenou cibuli a prolisovaný česnek a necháme 2 hodiny odpočívat v chladu. Podle chuti můžeme přidat nakrájenou chilli papričku

  2. Maso nakrájíme na větší kousky, ochutíme solí a ovoníme pepřem. Kousky masa obalíme plátky slaniny a napíchneme je na jehly. Na předem rozehřáté pánvi zprudka opečeme špízy, přilijeme odleželou omáčkou a maso na volném plamenu necháme dojít

  3. Na marinádu pro chřest smícháme oleje a sezamová semínka. Chřest omyjeme a zbavíme dřevnatých konců. Chřest necháme v marinádě chvíli odpočívat, marinovat budeme jen pár minut. Na rozpálenou pánev pomalu rozložíme chřest s prolisovaným česnekem a restujeme

  4. Telecí špíz s restovaným chřestem podáváme jako chutný hlavní chod při různých příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!