Telecí špíz s restovaným chřestem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 stroužek česnek 15 ml olivový olej 0,6 l olivový olej 15 ml slunečnicový olej 8 plátků anglická slanina 0,3 dl vinný ocet 15 ml sezamový olej 1 ks červená cibule mletý černý pepř 1 špetka mletý černý pepř mořská sůl chilli paprika sezamová semínka 500 g telecí kýta 200 g čerstvý bílý chřest 150 g čerstvý zelený chřest 50 g čerstvý fialový chřest 50 g plocholistá petržel
Postup Telecí špíz s restovaným chřestem
Postup přípravy receptu
-
Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme nať plocholisté petržele společně s octem, solí a pepřem. Přidáme olej, jemně nakrájenou červenou cibuli a prolisovaný česnek a necháme 2 hodiny odpočívat v chladu. Podle chuti můžeme přidat nakrájenou chilli papričku
Maso nakrájíme na větší kousky, ochutíme solí a ovoníme pepřem. Kousky masa obalíme plátky slaniny a napíchneme je na jehly. Na předem rozehřáté pánvi zprudka opečeme špízy, přilijeme odleželou omáčkou a maso na volném plamenu necháme dojít
Na marinádu pro chřest smícháme oleje a sezamová semínka. Chřest omyjeme a zbavíme dřevnatých konců. Chřest necháme v marinádě chvíli odpočívat, marinovat budeme jen pár minut. Na rozpálenou pánev pomalu rozložíme chřest s prolisovaným česnekem a restujeme
Telecí špíz s restovaným chřestem podáváme jako chutný hlavní chod při různých příležitostech.