Telecí steak s houbami a polentou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce smetana 1 lžíce ocet balsamico 80 ml hovězí vývar 640 g telecí maso 300 ks čerstvé houby podle chuti sůl majoránka mletý pepř muškátový oříšek příloha 50 g máslo 250 ml mléko 80 g polenta podle potřeby máslo olivový olej
Postup Telecí steak s houbami a polentou recept
Postup přípravy receptu
-
Čerstvé houby (třeba hlívu, lišky a hříbky) dobře vyčistíme a nakrájíme na menší kousky. Telecí maso rozdělíme na plátky po zhruba 160 g, opláchneme a osušíme. Plátky telecího opepříme.
Máslo s troškou oleje rozehřejeme na pánvi, vložíme plátky masa a orestujeme prudce z obou stran. Po 2 minutách přidáme nakrájené houby a teplotu snížíme. Restujeme a jakmile vidíme, že je maso hotové, vyjmeme jej a udržujeme v teple.
Houby podlijeme octem balsamico, teplým vývarem a pomalu vaříme do změknutí. Dochutíme solí, pepřem a čerstvou majoránkou.
Mléko dáme společně vařit s máslem, solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Za stálého míchání sypeme polentu a mícháme, dokud nebude dobře hustá a krémová. Odstavíme a promícháme s našlehanou smetanou.
Telecí steak upravíme na talíř, podlijeme houbovou směsí a doplníme polentou. Telecí steak s houbami a polentou podáváme jako hlavní chod.