Tempura recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.3 l olej 150 g pórek 150 g žampiony 150 g kuřecí prsa 150 g zelená paprika 150 g hovězí svíčková 150 g vepřová kýta 150 g drůbeží játra 150 g zelené fazolky omáčka 1 lžička cukr 1 špetka glutasol 2 lžíce sójová omáčka 1 sklenice dezertní víno 1 stroužek utřený česnek 2 lžíce silný kuřecí vývar těstíčko sůl 3 ks vejce 1 šálek hladká mouka
Postup Tempura recept
Postup přípravy receptu
-
Všechno maso omyjeme a nakrájíme na kostky, játra omyjeme a nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme a rozpůlíme. Zeleninu podle potřeby zbavíme nečistot a nakrájíme na kousky.
Vejce rozšleháme s trochou vody, mírně osolíme a přimícháme mouku. Těstíčko dobře promícháme a žampiony v něm obalíme. Poté v těstíčku obalíme připravenou zeleninu. Nakonec obalujeme i kostky a plátky masa.
Žampiony osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji, vyjmeme je a na stejném tuku osmažíme i zeleninu a kousky masa a vnitřností. Vše necháme okapat na ubrousku, abychom se zbavili přebytečného tuku.
Mezitím si připravíme omáčku. V misce promícháme vývar, rozetřený česnek, glutasol, cukr, sójovou omáčku a dezertní víno.
Smaženou zeleninu, houby i maso rozdělíme na talíře a přeléváme omáčkou podle chuti.