Terčina celerka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kelímek majonéza
čerstvě nasekaná petrželka
bílá veka
3 ks vejce natvrdo
2 ks menší celer
50 g strouhaný křen
2 lžíce hustá zakysaná smetana
1 ks sterilovaná kapie
100 g strouhaný parmezán
podle chuti
citrónová šťáva
sůl a pepř
na ozdobu
petrželka kudrnka
lovecký salám nebo vejce

Postup přípravy receptu

  1. Celer oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme. Přidáme strouhaný sýr, křen, natvrdo vařená a posekaná vejce, sterilovanou kapii nakrájenou na nudličky, majonézu, kysanou smetanu a pokrájenou petrželku. Salát podle chuti osolíme, opepříme a přidáme citronovou šťávu.

  2. Směs promícháme a necháme odležet.

  3. Hotovou celerovou pomazánku mažeme na plátky veky, ozdobíme plátky loveckého salámu a kudrnkou.

  4. Pro vegetariány dáme místo salámu kolečko vajíčka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!