Těstovinový salát s kuřecím masem a brynzou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
1-2 ks cibule
500 g těstoviny
200 g brynza
250 g zakysaná smetana
400 g kuřecí maso
150 g tatarka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
čerstvá zelenina
koření na kuře
koření adžika

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na balení a scezené dáme do hrnce nebo misky. Ještě do vařících těstovin přidáme brynzu nakrájenou na kostičky, zamícháme, přikryjeme pokličkou a necháme roztát.

  2. Česnek oloupeme, rozmáčkneme nožem a nasekáme. Cibule oloupeme a nakrájíme na jemno. Cibuli s česnekem dáme restovat a mezitím si připravíme maso. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a potom vložíme na orestovanou cibuli s česnekem. Maso okořeníme, krátce podusíme a hotové maso nasypeme k těstovinám.

  3. Dále si nakrájíme zeleninu, jakou kdo má rád. Já jsem použila jen papriku, ale můžeme přidat rajče, okurku, ředkvičky a jinou zeleninu. Nakrájíme zeleninu a přidáme k masu. Do takto hotového základu přidáme zakysanou smetanu a trochu tatarky, zamícháme a podáváme.

  4. Těstovinový salát s kuřecím masem zakysanou smetanou a brynzou můžeme podávat teplý nebo studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!