Těstovinový salát s tuňákem a pórkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 ks pórek
1-2 konzervy tuňák ve vlastní šťávě
1 plechovka sterilovaná kukuřice
250 ml tatarská omáčka
0.5 kostky zeleninový bujon
500 g těstoviny (mašličky)
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do osolené vody přidáme bujon a vodu přivedeme k varu. Když je voda vroucí, vsypeme těstoviny a uvaříme je podle návodu na skus.

  2. Zatím si scedíme kukuřici. Pórek omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Podle potřeby nakrájíme tuňáka na menší kousky.

  3. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme a vložíme do větší mísy. Přidáme tuňáka, kukuřici a pórek. Toho dávám více, protože dá salátu skvělou chuť.

  4. Připravený salát opepříme, jen velmi lehce osolíme, protože těstoviny jsou slané z vody, ve které se vařily. Nakonec salát zalijeme tatarkou, promícháme a necháme v lednici vychladit. Nejlepší tatarka je klasická Hellmann´s nebo Yofresh.

  5. Vychlazený těstovinový salát s tuňákem a pórkem můžeme podávat.

  6. Místo tuňáka jsem dávala i pečené kuře bez kůže. Salát byl taky moc dobrý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!