Těstovinový salát s tuňákem a pórkem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 ks pórek 1-2 konzervy tuňák ve vlastní šťávě 1 plechovka sterilovaná kukuřice 250 ml tatarská omáčka 0.5 kostky zeleninový bujon 500 g těstoviny (mašličky) podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Těstovinový salát s tuňákem a pórkem recept
Postup přípravy receptu
-
Do osolené vody přidáme bujon a vodu přivedeme k varu. Když je voda vroucí, vsypeme těstoviny a uvaříme je podle návodu na skus.
Zatím si scedíme kukuřici. Pórek omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Podle potřeby nakrájíme tuňáka na menší kousky.
Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme a vložíme do větší mísy. Přidáme tuňáka, kukuřici a pórek. Toho dávám více, protože dá salátu skvělou chuť.
Připravený salát opepříme, jen velmi lehce osolíme, protože těstoviny jsou slané z vody, ve které se vařily. Nakonec salát zalijeme tatarkou, promícháme a necháme v lednici vychladit. Nejlepší tatarka je klasická Hellmann´s nebo Yofresh.
Vychlazený těstovinový salát s tuňákem a pórkem můžeme podávat.
Místo tuňáka jsem dávala i pečené kuře bez kůže. Salát byl taky moc dobrý.