Těstoviny alla boscaiola recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 svazek petrželka
1 ks cibule
400 g těstoviny
400 g hřiby
0.5 hrnku olivový olej
300 g třešňová rajčata
40 g černé olivy
120 g uzená slanina
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit vodu na těstoviny. Hříbky očistíme a nakrájíme na kolečka, slaninu na nudličky. Rajčata s olivami na slabé plátky.

  2. Na jedné pánvi dáme osmahnout tak na 4 minutky slaninku, na druhé pánvi dáme zezlátnout cibulku, do které přidáme hřiby. Slaninu přidáme k hotovým hříbkům. Vmícháme rajčata s olivami a 5 - 10 minut podusíme. Pokud je třeba, podlijeme vodou z těstovin.

  3. Hotové těstoviny scedíme minutku před koncem, přidáme k hříbkové směsi a restujeme na pánvi dalších 5 minut. Nakonec přidáme čerstvou petrželku a posypeme parmazánem.

  4. Těstoviny ala boscaiola ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!