Těstoviny na červeném pestu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 svazeček petrželka
1 ks feferonka
40 listů bazalka
400 g těstoviny
60 g parmazán
1 dl olivový olej
40 g piniové oříšky
150 g sušená rajčata v oleji

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si pesto. Do mixeru dáme oloupaný česnek, piniové oříšky, lístky umyté a osušené bazalky, drcenou feferonku, sůl, sýr petrželku a odkapaná sušená rajčata. Přidáme olej a rozmixujeme.

  2. Libovolné těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a smícháme s pestem.

  3. Z více surovin si můžeme připravit více pesta, nepřidáme sýr a sůl a v uzavřené nádobce můžeme v mrazáku asi měsíc skladovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!