Těstoviny na červeném pestu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 svazeček petrželka 1 ks feferonka 40 listů bazalka 400 g těstoviny 60 g parmazán 1 dl olivový olej 40 g piniové oříšky 150 g sušená rajčata v oleji
Postup Těstoviny na červeném pestu recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si pesto. Do mixeru dáme oloupaný česnek, piniové oříšky, lístky umyté a osušené bazalky, drcenou feferonku, sůl, sýr petrželku a odkapaná sušená rajčata. Přidáme olej a rozmixujeme.
Libovolné těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a smícháme s pestem.
Z více surovin si můžeme připravit více pesta, nepřidáme sýr a sůl a v uzavřené nádobce můžeme v mrazáku asi měsíc skladovat.