Těstoviny s česnekovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 svazeček bazalka
250 g těstoviny
10 dkg sušená rajčata v oleji
podle potřeby
sůl
olivový olej
podle chuti
kapary
parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny, nejlepší jsou špagety, uvaříme v osolené vodě al dente. Mezitím si připravíme česnekovou omáčku. Oloupaný česnek nasekáme, lístky bazalky nakrájíme nadrobno, sušená rajčata v oleji pokrájíme na menší kousky.

  2. Česnek, bazalku a rajčata opečeme na olivovém oleji (asi 5 minut). Smícháme s uvařenými těstovinami. Podle chuti můžeme přidat i kapary. Hotové těstoviny s česnekovou omáčkou posypeme trochou strouhaného parmazánu a ozdobíme lístky bazalky. Nemáme-li čerstvou bazalku, použijeme sušenou bazalku, tu potom stačí přimíchat do uvařených těstovin.

  3. Těstoviny s česnekovou omáčkou podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!