Těstoviny s česnekovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 1 svazeček bazalka 250 g těstoviny 10 dkg sušená rajčata v oleji podle potřeby sůl olivový olej podle chuti kapary parmazán
Postup Těstoviny s česnekovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny, nejlepší jsou špagety, uvaříme v osolené vodě al dente. Mezitím si připravíme česnekovou omáčku. Oloupaný česnek nasekáme, lístky bazalky nakrájíme nadrobno, sušená rajčata v oleji pokrájíme na menší kousky.
Česnek, bazalku a rajčata opečeme na olivovém oleji (asi 5 minut). Smícháme s uvařenými těstovinami. Podle chuti můžeme přidat i kapary. Hotové těstoviny s česnekovou omáčkou posypeme trochou strouhaného parmazánu a ozdobíme lístky bazalky. Nemáme-li čerstvou bazalku, použijeme sušenou bazalku, tu potom stačí přimíchat do uvařených těstovin.
Těstoviny s česnekovou omáčkou podáváme jako chutný hlavní chod.