Těstoviny s lososem a špenátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 stroužky česnek
3 lžíce máslo
1 ks cibule
1-2 lžíce hladká mouka
250 ml smetana ke šlehání
2 dl bílé suché víno
400 g čerstvý losos
400 g těstoviny (penne Panzani)
8 ks mražený listový špenát (válečky)
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny vložíme do 4 l vroucí osolené vody s několika kapkami oleje a hned zamícháme, aby se nepřilepily ke dnu. Uvaříme je doměkka. Doba varu je určena na obalu těstovin, které použijeme. Uvařené těstoviny scedíme, necháme odkapat a uchováme je v teple.

  2. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Zalijeme ji smetanou zředěnou bílým vínem a povaříme. Pak do omáčky zamícháme mražený špenát, utřený česnek, bílý mletý pepř a podle chutí osolíme.

  3. Lososa nakrájíme na kostky, vložíme do omáčky a krátce povaříme. Vše dochutíme citronovou šťávou a ještě podle chuti dosolíme.

  4. Těstoviny lehce promícháme s lososem a špenátem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!