Těstoviny s lososem a špenátem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3-4 stroužky česnek 3 lžíce máslo 1 ks cibule 1-2 lžíce hladká mouka 250 ml smetana ke šlehání 2 dl bílé suché víno 400 g čerstvý losos 400 g těstoviny (penne Panzani) 8 ks mražený listový špenát (válečky) podle chuti sůl mletý bílý pepř citronová šťáva
Postup Těstoviny s lososem a špenátem recept
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny vložíme do 4 l vroucí osolené vody s několika kapkami oleje a hned zamícháme, aby se nepřilepily ke dnu. Uvaříme je doměkka. Doba varu je určena na obalu těstovin, které použijeme. Uvařené těstoviny scedíme, necháme odkapat a uchováme je v teple.
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Zalijeme ji smetanou zředěnou bílým vínem a povaříme. Pak do omáčky zamícháme mražený špenát, utřený česnek, bílý mletý pepř a podle chutí osolíme.
Lososa nakrájíme na kostky, vložíme do omáčky a krátce povaříme. Vše dochutíme citronovou šťávou a ještě podle chuti dosolíme.
Těstoviny lehce promícháme s lososem a špenátem a podáváme.