Těstoviny s rajčatovou tofu omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl majoránka 50 g niva 3 porce těstoviny oregano 1 ks menší cibule 1 lžíce sójová omáčka voda na podlití 1/2 plechovky sterilovaný hrášek mletý černý pepř hotová jíška 500 g rajčatové pyré 1/2 kostky tofu s mořskou řasou 4 - 5 ks větší sterilované okurky
Postup Těstoviny s rajčatovou tofu omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Sterilované okurky nakrájíme na jemná kolečka. Oloupanou cibuli nasekáme na kostičky, hrášek scedíme. Tofu s mořskou řasou (stačí půl kostky) rozkrájíme na drobné kousky. Nivu nastrouháme
Začneme s přípravou omáčky. V hluboké pánvi si rozehřejeme asi lžíci oleje a osmahneme cibulku. Přidáme okurky, hrášek a chvíli restujeme. Zeleninu zalijeme rajčatovým pyré, ochutíme oreganem, majoránkou, sójovou omáčkou, pepřem a jen špetkou soli. Přilijeme 1/2 dl vody a necháme asi 5 minut bublat. Pak vmícháme tofu, znovu asi 1 - 2 minuty prohříváme, potom vmícháme nivu. Dáváme pozor, aby se omáčka nepřipálila. Pokud je třeba, mírně podléváme vodou. Nakonec rajčatovou omáčku zahustíme trochou hotové jíšky a necháme už jen prohřát
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Já vařila větší těstoviny v osolené vodě se lžící oleje asi 16 minut. Těstoviny scedíme a rozdělíme na talíře
Uvařené těstoviny zalijeme horkou rajčatovou omáčkou s tofu a ihned podáváme.