Těstoviny s tuňákem, olivami a sušenými rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček těstoviny penne
směs
česnek
1 plechovka olivy
1 konzerva tuňák
1 konzerva rajský protlak
200 g sušená rajčata
podle chuti
sůl
pažitka
bazalka
oregano

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit těstoviny, nejlépe penne, ale můžou být i jiné. Vaříme podle návodu na obalu.

  2. Mezitím dáme na pánev orestovat rajský protlak, který necháme mírně zkaramelizovat. Přidáme cca 3 stroužky prolisovaného česneku (dle chuti), nakrájené olivy na poloviny, zhruba stejné množství sušených rajčat na menší kousky a větší konzervu tuňáka. Směs necháme pouze prohřát.

  3. Těstoviny slijeme, přidáme vytvořenou směs a promícháme. Dochutíme dle chuti bazalkou (i sušenou), oreganem, pažitkou či jinými bylinkami a kořením.

  4. Těstoviny s tuňákem, olivami a sušenými rajčaty můžeme podávat.

  5. Není to žádný nový objev, ale rajský protlak s česnekem vytvoří ze sušších těstovin těstoviny "klouzací" a opravdu delikátní.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!