Těstoviny s tuňákem, olivami a sušenými rajčaty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 balíček těstoviny penne směs česnek 1 plechovka olivy 1 konzerva tuňák 1 konzerva rajský protlak 200 g sušená rajčata podle chuti sůl pažitka bazalka oregano
Postup Těstoviny s tuňákem, olivami a sušenými rajčaty recept
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit těstoviny, nejlépe penne, ale můžou být i jiné. Vaříme podle návodu na obalu.
Mezitím dáme na pánev orestovat rajský protlak, který necháme mírně zkaramelizovat. Přidáme cca 3 stroužky prolisovaného česneku (dle chuti), nakrájené olivy na poloviny, zhruba stejné množství sušených rajčat na menší kousky a větší konzervu tuňáka. Směs necháme pouze prohřát.
Těstoviny slijeme, přidáme vytvořenou směs a promícháme. Dochutíme dle chuti bazalkou (i sušenou), oreganem, pažitkou či jinými bylinkami a kořením.
Těstoviny s tuňákem, olivami a sušenými rajčaty můžeme podávat.
Není to žádný nový objev, ale rajský protlak s česnekem vytvoří ze sušších těstovin těstoviny "klouzací" a opravdu delikátní.