Thajská červená pasta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 1 lžička sůl 3 větvičky koriandr 2 lžičky římský kmín 1-2 ks červená cibule 2 lžíce podzemnicový olej 1 lžíce koriandr (semena) 11 ks červená chilli paprička 4 ks citronela (stonek) 1 lžička strouhaný magrut hotový blachan (1cm) galgán (2cm)
Postup Thajská červená pasta recept
Postup přípravy receptu
-
Papričky zbavíme semen a nakrájíme. Místo nich můžeme použít asi chilli koření. Galgán, cibuli a česnek očistíme a nakrájíme najemno. Ze stonků citronely odřízneme spodní část a tu nasekáme najemno. Koriandrové větvičky zbavíme listů a stonky nakrájíme na kousky.
Do hmoždíře (můžeme použít také mixér nebo kuchyňského robota) dáme chilli, stonky koriandru, cibuli, galgán, česnek, citronelu a vše utřeme v jemnou pastu. Přidáme magrut. Pokud jej nemáme, můžeme použít usušenou citronovou kůru. Nakonec přidáme blachan. Vše znovu pořádně utřeme.
Na páni upražíme nasucho semena koriandru. Samostatně je utlučeme na prášek a spolu se solí jej přidáme do základu pasty. Vše důkladně utřeme nebo promícháme.
Pastu bychom měli ihned použít. Můžeme ji však také uschovat v lednici. Pastu můžeme také zamrazit, ale lepší je jen ji uložit v lednici a spotřebovat.