Thajská červená pasta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 lžička sůl
3 větvičky koriandr
2 lžičky římský kmín
1-2 ks červená cibule
2 lžíce podzemnicový olej
1 lžíce koriandr (semena)
11 ks červená chilli paprička
4 ks citronela (stonek)
1 lžička strouhaný magrut
hotový blachan (1cm)
galgán (2cm)

Postup přípravy receptu

  1. Papričky zbavíme semen a nakrájíme. Místo nich můžeme použít asi chilli koření. Galgán, cibuli a česnek očistíme a nakrájíme najemno. Ze stonků citronely odřízneme spodní část a tu nasekáme najemno. Koriandrové větvičky zbavíme listů a stonky nakrájíme na kousky.

  2. Do hmoždíře (můžeme použít také mixér nebo kuchyňského robota) dáme chilli, stonky koriandru, cibuli, galgán, česnek, citronelu a vše utřeme v jemnou pastu. Přidáme magrut. Pokud jej nemáme, můžeme použít usušenou citronovou kůru. Nakonec přidáme blachan. Vše znovu pořádně utřeme.

  3. Na páni upražíme nasucho semena koriandru. Samostatně je utlučeme na prášek a spolu se solí jej přidáme do základu pasty. Vše důkladně utřeme nebo promícháme.

  4. Pastu bychom měli ihned použít. Můžeme ji však také uschovat v lednici. Pastu můžeme také zamrazit, ale lepší je jen ji uložit v lednici a spotřebovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!