Thajská kuřecí křidýlka se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
12 ks kuřecí křidélka
1 balíček mražená zelenina wok thai
1 lžíce thajská chilli omáčky
marináda
4 stroužky česnek
kečup
zázvor
2 lžíce med
grilovací koření
sójová omáčka
mletý koriandr
1 lžíce drcený pepř tří barev

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí křídla omyjeme, osušíme a okořeníme grilovacím kořením a drceným pepřem. Česnek oloupeme a nastrouháme najemno.

  2. Z medu, zázvoru, koriandru, drceného pepře, sójové omáčky, kečupu a česneku připravíme marinádu, do které křídla minimálně na hodinu naložíme.

  3. Marinovaná křídla rozložíme na plech a vložíme do předehřáté trouby (220°C). Za občasného polévání marinádou pečeme doměkka a dozlatova.

  4. Na závěr v pánvi rozehřejeme olej a na něm orestujeme zeleninu tak, aby zůstala křupavá. Lehce dochutíme thajskou sladkou chilli omáčkou.

  5. Pečená křidélka aranžujeme na talíř a doplníme restovanou zeleninou. Jako příloha je vhodná rýže nebo asijské nudle.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!