Tiramisu do skleničky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks žloutek 10 g cukr moučka 250 g mascarpone 1 balíček vanilkový cukr 10 g čokoládové hoblinky 100 g cukrářské piškoty 50 ml mandlový likér 100 ml espresso
Postup Tiramisu do skleničky recept
Postup přípravy receptu
-
Mascarpone, moučkový cukr, vanilkový cukr a žloutky spojíme dohromady a vše vyšleháme do hladkého krému.
Připravíme si sklenice, do nichž budeme naše tiramisu vrstvit. Espresso smícháme s mandlovým likérem a namáčíme v něm půlené cukrářské piškoty tak, aby byly zvlhčené, ale ne promočené.
Nyní vrstvíme do sklenic. Na vrstvu piškotů naneseme vrstvu připraveného krému, následuje opět vrstva piškotů a nakonec vrstva krému, kterou úhledně zarovnáme a posypeme strouhanou čokoládou.
Tiramisu ve skleničce dáme vychladit do lednice nejlépe do druhého dne, poté podáváme jako lahodný dezert.