Tiramisu s vůní hrušek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic cukr
3 lžíce voda
2 ks hruška
250 g mascarpone
1 hrneček smetana ke šlehání
1 sklenka hruškový džus
na ozdobu
kakao
podle potřeby
1 balíček dlouhé piškoty

Postup přípravy receptu

  1. Mascarone vyšleháme do krému se smetanou. Hrušky očistíme, vyjmeme jádřinec a nastrouháme. Povaříme je na mírném ohni 5 - 8 minut s cukrem a třemi lžícemi vody. Hrušky necháme odkapat a vychladnout. Hrušky přidáme k mascarpone a promícháme.

  2. Začneme tiramisu vrstvit. Do skleněné nádoby dáme vrstvu mascarpone. Pokryjeme piškoty namočenými do hruškového džusu. Přikryjeme kréme a opět dáme namočené piškoty. Vrstvíme do vyčerpání surovin. Poslední vrstvou by mělo být mascarpone.

  3. Tiramisu s vůní hrušek dáme na dvě hodinky do lednice. Tiramisu vytáhneme 10 minut před podáváním sypané kakaem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!