Tlačenka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

9 stroužků česnek
1 lžička sůl
1 kg bůček
1 ks vepřové koleno

Postup přípravy receptu

  1. Koleno, bůček a 4 oloupané stroužky česneku uvaříme v osolené vodě doměkka. Když je vše měkké, kůži odřežeme a umeleme na masovém strojku. Přidáme dalších 5 stroužků čerstvého česneku. Libové maso nakrájíme na kostky a vše dobře promícháme, osolíme a zalijeme asi 4 sběračkami vývaru.

  2. Střívka uvážeme a plníme směsí. Poté dáme zabalené v plátně do nádoby a 5 minut vaříme tlačenku z jedné strany a 5 minut z druhé strany. Po uvaření dáme tlačenku vychladit.

  3. Tlačenku podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!