Tmavý perník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
100 ml olej
1 ks vejce
250 ml mléko
250 g cukr krupice
400 g polohrubá mouka
1 ks kypřící prášek do perníku
1 lžíce hořké kakao
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Do větší misky nasypeme polohrubou mouku, cukr, mléko, vejce, olej, tmavé kakao a balíček kypřícího prášku do perníku. Vše vyšleháme elektrickým ručním šlehačem nebo metličkou, šleháme asi 3 minuty.

  2. Těsto na tmavý perník vylijeme na předem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Tmavý perník pečeme v předehřáté troubě asi 35 minut při teplotě 180 °C.

  3. Upečený tmavý perník zdobíme podle fantazie, ale není to nutné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!