Tmavý perník recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 100 ml olej 1 ks vejce 250 ml mléko 250 g cukr krupice 400 g polohrubá mouka 1 ks kypřící prášek do perníku 1 lžíce hořké kakao podle potřeby tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání
Postup Tmavý perník recept
Postup přípravy receptu
-
Do větší misky nasypeme polohrubou mouku, cukr, mléko, vejce, olej, tmavé kakao a balíček kypřícího prášku do perníku. Vše vyšleháme elektrickým ručním šlehačem nebo metličkou, šleháme asi 3 minuty.
Těsto na tmavý perník vylijeme na předem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Tmavý perník pečeme v předehřáté troubě asi 35 minut při teplotě 180 °C.
Upečený tmavý perník zdobíme podle fantazie, ale není to nutné.