Topinky s masovou směsí recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl sůl 4 ks vejce 2 lžičky solamyl 2 ks cibule 4 plátky chléb 200 g sýr olej na smažení chilli koření 500 g kuřecí maso zelená petrželka sterilovaná okurka mletý černý pepř 1/2 ks paprika (žlutá) 1/2 ks paprika (zelená) 1 sklenice sterilované zeleninové lečo
Postup Topinky s masovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si masovou směs. Maso a papriky opláchneme, papriky zbavíme jádřinců a obojí nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na půlky a nakrájíme na plátky
Maso zprudka osmažíme na rozpáleném oleji dorůžova, přidáme papriku a cibuli a smažíme společně, dokud cibule nezesklovatí
Zeleninové lečo scedíme, šťávu z leča ale nevyléváme. Do šťávy z leča zamícháme solamyl a naředíme studenou vodou, abychom získaly asi 1/4 litru šťávy
Zeleninu z leča přidáme ke směsi masa, papriky a cibule a prohřejeme. Přilijeme šťávu z leča, rozmíchanou se solamylem a ochutíme pepřem, slí a špetkou chilli koření. Masovou směs mícháme do zhoustnutí
Během přípravy směsi si můžeme pomalu připravit topinky. Starší chleba nakrájíme na slabší plátky. Opečeme je v elektrickém topinkovači nebo je s trochou tuku opékáme po obou stranách na pánvi. Opečené chlebové topinky posolíme a potřeme stroužkem česneku
Na pánev s rozehřátým olejem rozklepneme (kousek od sebe) 4 vajíčka. Vejce opepříme, osolíme a smažíme při nižší teplotě do ztuhnutí bílků a zatuhnutí žloutků. Pokud máme doma lívanečník, smažíme volská oka na vymaštěném lívanečníků, mají hezčí vzhled a tvar
Sýr nahrubo nastrouháme
Na upečené topinky rozdělíme masovou směs, posypeme nastrouhaným sýrem a na každou topinku položíme volské oko. Topinky s masovou směsí můžeme ozdobit zeleninou nebo alespoň kyselou okurkou. Chutnají s chlazeným pivem.