Topinky s masovou směsí recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
sůl
4 ks vejce
2 lžičky solamyl
2 ks cibule
4 plátky chléb
200 g sýr
olej na smažení
chilli koření
500 g kuřecí maso
zelená petrželka
sterilovaná okurka
mletý černý pepř
1/2 ks paprika (žlutá)
1/2 ks paprika (zelená)
1 sklenice sterilované zeleninové lečo

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si masovou směs. Maso a papriky opláchneme, papriky zbavíme jádřinců a obojí nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na půlky a nakrájíme na plátky

  2. Maso zprudka osmažíme na rozpáleném oleji dorůžova, přidáme papriku a cibuli a smažíme společně, dokud cibule nezesklovatí

  3. Zeleninové lečo scedíme, šťávu z leča ale nevyléváme. Do šťávy z leča zamícháme solamyl a naředíme studenou vodou, abychom získaly asi 1/4 litru šťávy

  4. Zeleninu z leča přidáme ke směsi masa, papriky a cibule a prohřejeme. Přilijeme šťávu z leča, rozmíchanou se solamylem a ochutíme pepřem, slí a špetkou chilli koření. Masovou směs mícháme do zhoustnutí

  5. Během přípravy směsi si můžeme pomalu připravit topinky. Starší chleba nakrájíme na slabší plátky. Opečeme je v elektrickém topinkovači nebo je s trochou tuku opékáme po obou stranách na pánvi. Opečené chlebové topinky posolíme a potřeme stroužkem česneku

  6. Na pánev s rozehřátým olejem rozklepneme (kousek od sebe) 4 vajíčka. Vejce opepříme, osolíme a smažíme při nižší teplotě do ztuhnutí bílků a zatuhnutí žloutků. Pokud máme doma lívanečník, smažíme volská oka na vymaštěném lívanečníků, mají hezčí vzhled a tvar

  7. Sýr nahrubo nastrouháme

  8. Na upečené topinky rozdělíme masovou směs, posypeme nastrouhaným sýrem a na každou topinku položíme volské oko. Topinky s masovou směsí můžeme ozdobit zeleninou nebo alespoň kyselou okurkou. Chutnají s chlazeným pivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!