Topinky s restovanymi houbami a nivou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
50 g máslo
20 lístků tymián
400 g niva
2 lžíce olivový olej
400 g čerstvé houby
podle potřeby
chléb
podle chuti
citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Troubu zahřejeme na 220 °C. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Česnek očistíme a prolisujeme. Nivu nakrájíme na plátky nebo nastrouháme.

  2. Máslo dáme do kastrůlku s olejem, prolisovaným česnekem, lístky tymiánu, lžičkou nastrouhané citronové kůry a zahřejeme. Houby promícháme s máslovou směsí, rozložíme je na plech vyloženým pečícím papírem a pečeme 15 minut.

  3. Nad plech s houbami umístíme rošt, na který rozložíme chléb. Pečeme 5 minut, chléb otočíme a poklademe sýrem. Dále pečeme 5 minut, než se sýr začne rozpouštět.

  4. Topinky se sýrem dáme na talíř a posypeme je opečenými houbami.

  5. Topinky s restovanými houbami a nivou podáváme jako výbornou chuťovku nejlépe k pivu nebo vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!