Topinky s restovanymi houbami a nivou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 50 g máslo 20 lístků tymián 400 g niva 2 lžíce olivový olej 400 g čerstvé houby podle potřeby chléb podle chuti citronová kůra
Postup Topinky s restovanymi houbami a nivou recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu zahřejeme na 220 °C. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Česnek očistíme a prolisujeme. Nivu nakrájíme na plátky nebo nastrouháme.
Máslo dáme do kastrůlku s olejem, prolisovaným česnekem, lístky tymiánu, lžičkou nastrouhané citronové kůry a zahřejeme. Houby promícháme s máslovou směsí, rozložíme je na plech vyloženým pečícím papírem a pečeme 15 minut.
Nad plech s houbami umístíme rošt, na který rozložíme chléb. Pečeme 5 minut, chléb otočíme a poklademe sýrem. Dále pečeme 5 minut, než se sýr začne rozpouštět.
Topinky se sýrem dáme na talíř a posypeme je opečenými houbami.
Topinky s restovanými houbami a nivou podáváme jako výbornou chuťovku nejlépe k pivu nebo vínu.