Tradiční estonský kringel recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
1 špetka sůl
1 ks vejce
30 g máslo
50 g máslo
120 ml mléko
15 g droždí
4 - 5 lžic cukr krupice
3 lžičky mletá skořice
300 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažného mléka, trochy cukru a droždí zaděláme kvásek. Vykynutý kvásek smícháme s hladkou mouku, máslem, žloutkem, cukrem, špetkou soli a vzniklé těsto necháme 45 minut kynout

  2. Těsto po vykynutí vyválíme na co nejtenčí plát, který potřeme směsí z cukru, povoleného másla a skořice. Plát smotáme do válečku a ten překrojíme přes celý váleček na půl. Vzniknou nám takové proužky a zamotáme do copu nebo věnce. Před pečením můžeme kringel posypat nasekanými mandlemi

  3. Kringel pečeme dozlata 25 minut při 180 °C. Pozor, nepečeme nikdy na horkovzduch! Pečeme na program pečení seshora i zdola

  4. Tradiční estonský kringel podáváme jako vynikající sladké pečivo k různým příležitostem

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!