Tradiční italské lasagne recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 100 g máslo 1 l mléko 1 ks cibule 1 sklenice rajčatový protlak 2 špetky bazalka 12 ks lasagne 3 lžíce olivový olej 1 sklenice červené víno 100 g hladká mouka 500 g mleté hovězí maso 200 g tvrdý sýr 400 g loupaná rajčata podle chuti sůl mletý pepř muškátový oříšek
Postup Tradiční italské lasagne recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme boloňskou omáčku. Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme. Když je cibulka měkká, vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř. Boloňskou omáčku přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 20 - 25 minut.
Dále si připravíme sýrovou omáčku. V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a minutu necháme osmažit. Postupně přidáváme mléko, přivedeme k varu při neustálém míchání, dokud omáčka neztuhne a není jemná. Přidáme muškátový oříšek. Sýrovou omáčku přemístíme z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr. Mícháme, dokud se nerozpustí.
Do pekáčku přijde nejprve vrstva boloňské omáčky, na to sýrová omáčka, pak lasagne, vrstvy opakujeme, ukončíme vrstvou boloňské omáčky a sýrové omáčky navrch.
Tradiční italské lasagne pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 30 - 35 minut. Pečeme do mírného zhnědnutí sýrové omáčky, můžeme péct i déle, pokud omáčka nezhnědne tak rychle.
Tradiční italské lasagne rozdělíme na talíře a podáváme jako hlavní chod.