Tradiční italské lasagne recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
100 g máslo
1 l mléko
1 ks cibule
1 sklenice rajčatový protlak
2 špetky bazalka
12 ks lasagne
3 lžíce olivový olej
1 sklenice červené víno
100 g hladká mouka
500 g mleté hovězí maso
200 g tvrdý sýr
400 g loupaná rajčata
podle chuti
sůl
mletý pepř
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme boloňskou omáčku. Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme. Když je cibulka měkká, vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř. Boloňskou omáčku přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 20 - 25 minut.

  2. Dále si připravíme sýrovou omáčku. V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a minutu necháme osmažit. Postupně přidáváme mléko, přivedeme k varu při neustálém míchání, dokud omáčka neztuhne a není jemná. Přidáme muškátový oříšek. Sýrovou omáčku přemístíme z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr. Mícháme, dokud se nerozpustí.

  3. Do pekáčku přijde nejprve vrstva boloňské omáčky, na to sýrová omáčka, pak lasagne, vrstvy opakujeme, ukončíme vrstvou boloňské omáčky a sýrové omáčky navrch.

  4. Tradiční italské lasagne pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 30 - 35 minut. Pečeme do mírného zhnědnutí sýrové omáčky, můžeme péct i déle, pokud omáčka nezhnědne tak rychle.

  5. Tradiční italské lasagne rozdělíme na talíře a podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!