Tradiční křehké vanilkové rohlíčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 250 g máslo 90 g cukr moučka 330 g hladká mouka 130 g mleté vlašské ořechy na obalení 200 g vanilkový cukr moučka
Postup Tradiční křehké vanilkové rohlíčky recept
Postup přípravy receptu
-
Hladkou mouku smícháme s cukrem a mletými ořechy, přidáme změklé máslo a zpracujeme těsto. Já zpracovávám v robotu do doby, až se vše spojí a těsto drží pěkně při sobě. Těsto necháme odležet v ledničce, nejlépe do druhého dne.
Druhý den z těsta tvarujeme rohlíčky, které pokládáme na plech. Nemusíme používat pečící papír, protože v těstě je dost tuku. Rohlíčky upečeme v předehřáté troubě do mírného zrůžovění.
Po upečení ještě teplé rohlíčky obalíme ve vanilkovém cukru moučka. Ten si vyrobíme tak, že vanilkový lusk vložíme do sklenice s cukrem moučka minimálně přes noc, ale čím déle, tím lépe.
Tradiční vanilkové rohlíčky podáváme na sváteční stůl jako lahodné a krásně křupavé cukroví.
Insprujte se též v našem videu