Tradiční křehké vanilkové rohlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
250 g máslo
90 g cukr moučka
330 g hladká mouka
130 g mleté vlašské ořechy
na obalení
200 g vanilkový cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku smícháme s cukrem a mletými ořechy, přidáme změklé máslo a zpracujeme těsto. Já zpracovávám v robotu do doby, až se vše spojí a těsto drží pěkně při sobě. Těsto necháme odležet v ledničce, nejlépe do druhého dne.

  2. Druhý den z těsta tvarujeme rohlíčky, které pokládáme na plech. Nemusíme používat pečící papír, protože v těstě je dost tuku. Rohlíčky upečeme v předehřáté troubě do mírného zrůžovění.

  3. Po upečení ještě teplé rohlíčky obalíme ve vanilkovém cukru moučka. Ten si vyrobíme tak, že vanilkový lusk vložíme do sklenice s cukrem moučka minimálně přes noc, ale čím déle, tím lépe.

  4. Tradiční vanilkové rohlíčky podáváme na sváteční stůl jako lahodné a krásně křupavé cukroví.

  5. Insprujte se též v našem videu


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!