Tradiční židovský šoulet recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 4 ks vejce 1 sklenice cibule 0.3 balíčku kroupy 1 kg hovězí maso 500 g červené fazole 3 lžíce husí sádlo podle chuti sůl mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Tradiční židovský šoulet recept
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme fazole a kroupy. Kroupy použijeme střední nebo velké. Vložíme maso vcelku, omytá vajíčka, cibuli i česnek v slupce. Maso můžeme i namíchat - kuřecí, kachní či telecí. Přidáme červenou papriku, pepř, sůl a husí nebo kachní sádlo. Vše zalijeme vodou.
Hrnec zakryjeme poklicí a vložíme do trouby předehřáté na 150 °C. Šoulet zvolna pečeme asi 2 - 2,5 hodiny. Vejce můžeme uprostřed pečení vyjmout. Pokud jsou fazole a maso měkké dřív, můžeme šoulet z trouby vyndat. Měkké maso nakrájíme na plátky a můžeme servírovat.
Tradiční židovský šoulet podáváme s nakrájeným vajíčkem. Jako příloha se hodí sladkokyselé okurky či červená řepa.