Trdelník recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

70 g máslo
3 ks žloutek
250 ml mléko
70 g sádlo
3 ks bílek
30 g cukr moučka
cukr moučka
25 g kvasnice
560 g polohrubá mouka
mleté vlašské ořechy
2 ks skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Máslo umícháme se sádlem, přidáme cukr, žloutky - vždy po jednom, pak špetku soli a přidáme vzešlé kvasnice, mouku a mléko tak, aby těsto bylo poměrně tuhé. Těsto dobře vypracujeme a necháme vykynout

  2. Těsto na trdelníky rozválíme na tenko a dáme na plech na pečící papír. Těsto na trdelník potřeme sněhem z bílků, posypeme skořicovým cukrem, mletými vlašskými ořechy/kokosem (další náplní podle chuti) a pečeme při 180 °C cca 20 minut. Hned po vyndaní z trouby trdelník bohatě posypeme moučkovým cukrem

  3. Z této dávky mi to vyšlo na 2 plechy, druhý trochu vyšší, ale i tento trdelník chutná výtečně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!