Trdelník z trouby recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 25 g cukr 1 špetka sůl 2 ks vejce 80 g máslo 250 ml mléko 20 g droždí 500 g polohrubá mouka na obalení cukr mletá skořice mleté ořechy na potření vejce
Postup Trdelník z trouby recept
Postup přípravy receptu
-
Z trošky vlažného mléka, lžíce cukru a rozdrobeného droždí necháme vzejít kvásek. Mouku promícháme s cukrem, pokrájeným máslem, zbytkem mléka, zbytkem cukru, vejci a vyběhnutým kváskem. Dobře vypracované těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme vykynout na teplém místě asi 45 minut.
Těsto vyválíme na pomoučněném válu a nakrájíme na proužky. Proužky obmotáme trubičky na kremrole nebo sklenice přikryté alobalem. Trdelníky potřeme žloutkem a opatrně obalíme ve skořicovém cukru nebo mletých oříšcích s cukrem.
Sklenice nebo trubičky s těstem postavíme na plech a pečeme asi 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Upečené trdelníky ještě teplé naposledy obalíme ve sladké směsi.
Trdelník z trouby podáváme jako chutnou sladkost k různým příležitostem.