Třená buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrnek cukr
2 ks vejce
1 hrnek mléko
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky hladká mouka
1 špetka citronová kůra
0 balení tuk na pečení
1 balíček kypřící prášek do pečiva
podle chuti
marmeláda
kakao
šlehačka
ovoce
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce, cukr a změklý tuk na pečení nebo máslo utřeme. Po hladkém spojení přidáme mouku, prášek do pečiva, nastrouhanou citronovou kůru, vanilkový cukr a vlažné mléko.

  2. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy (případně bábovky vysypané nejlépe kokosem), nebo použijeme 1,5 množství těsta a dáme na plech s vyšším okrajem.

  3. Z těsta můžeme připravit korpus dortu, mramorovou bábovku (do půlky těsta přidáme kakao), bublaninu (do těsta přidáme libovolné ovoce) nebo korpus podélně rozkrojíme a namažeme marmeládou nebo krémem, případně obojím. Potom třenou buchtu potřeme libovolnou polevou a ozdobíme ovocem a šlehačkou.

  4. Třenou buchtu připravíme podle chuti a podáváme s kávou nebo čajem k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!