Treska na pórku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 1 ks citron 1 ks pórek 4 kostky treska 1 balíček rybí koření podle potřeby máslo olivový olej
Postup Treska na pórku recept
Postup přípravy receptu
-
Z citronu si vymačkáme šťávu.
Kostky tresky pokapeme citronovou štávou, osolíme a posypeme kořením na ryby (z obou stran). Necháme tresku chvíli odležet.
Mezitím si nakrájíme celý pórek. V misce si rozšleháme vejce.
Na pánvi si rozpálíme olivový olej s troškou másla a osmažíme rybu doměkka. Ryby smažíme z obou stran a poté je rozmačkáme vidličkou na malé kousky. Přisypeme pórek, který restujeme společně s rybou, dokud není dost měkký. Přilijeme rozšlehaná vejce, opepříme.
Za stálého míchání osmažíme a teplé podáváme s bramborem nebo rýží.