Treska na pórku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 ks citron
1 ks pórek
4 kostky treska
1 balíček rybí koření
podle potřeby
máslo
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Z citronu si vymačkáme šťávu.

  2. Kostky tresky pokapeme citronovou štávou, osolíme a posypeme kořením na ryby (z obou stran). Necháme tresku chvíli odležet.

  3. Mezitím si nakrájíme celý pórek. V misce si rozšleháme vejce.

  4. Na pánvi si rozpálíme olivový olej s troškou másla a osmažíme rybu doměkka. Ryby smažíme z obou stran a poté je rozmačkáme vidličkou na malé kousky. Přisypeme pórek, který restujeme společně s rybou, dokud není dost měkký. Přilijeme rozšlehaná vejce, opepříme.

  5. Za stálého míchání osmažíme a teplé podáváme s bramborem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!