Treska se salsou verde recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce máslo 2 lžíce hladká mouka 2 lžíce citronová šťáva 4 ks filet z tresky (150g) omáčka 4 stroužky česnek 1 svazek bazalka 1 lžička cukr krupice 8 lžic olivový olej 2 lžíce citronová šťáva 2 lžíce kremžská hořčice podle chuti sůl mletý bílý pepř na obalení citron
Postup Treska se salsou verde recept
Postup přípravy receptu
-
Rybí filety pokapeme 2 lžícemi citronové šťávy, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
V pánvi rozehřejeme máslo a filety opékáme po obou stranách 3 minuty dozlatova.
Bazalku otrháme, česnek oloupeme a nahrubo nasekáme, dáme s hořčicí a olejem rozmixovat. Vznikne nám zelená omáčka - salsa verde. Tu okyselíme citronovou šťávou, přisladíme a podle chuti dosolíme a případně i dopepříme.
Jednotlivé porce filetů přeléváme omáčkou a zdobíme měsíčky odrhnutého citronu.
Tresku se salsou verde podáváme s opečenými brambory.